Se nyhetsbrevet i din nettleser.

Legg afp@activeforpeace.org til dine kontakter for å sikre at du mottar dette nyhetsbrevet.

active for peace Active for peace header

Active for Peace er en internasjonal klubb for mennesker, uavhengig av alder, som er opptatt av fred, menneskerettigheter og flerkulturell forståelse. Hovedmålet er å bygge en sterk grasrotbevegelse.
Active for Peace arbeider for og kan tilby:

Checkmark Å øke engasjementet på grasrotnivå Checkmark Gratis medlemskap
Checkmark Å øke kunnskapen om hva som skjer i verden Checkmark Online menneskerettighetskurs
Checkmark Å spre informasjon om konfliktløsning Checkmark Profesjonell rådgiving for dine aktiviteter
Checkmark Å skape forståelse for fredsbygging Checkmark Informasjon om ulike aktiviteter og kurs
Checkmark Å påvirke internasjonale fredsprosesser Checkmark Nyhetsbrev om andre nyheter

Nyhetsbrev april 2011

Nyheter
Teatime - En kopp te
Mer info

En kopp te
Fordommer om andre oppstår uten at man engang kjenner personen. Ofte er fordommene rettet mot minoritetspersoner, mennesker som man oppfatter som ”annerledes” enn flertallet. Statistikk viser at nordmenn som kjenner personer med minoritetsbakgrunn har mindre fordommer. Derfor har Antirasistisk senter opprettet Tea time, en kampanje der norske muslimer inviterer ikke-muslimer hjem på te, rett og slett for å bli litt bedre kjent.

En kopp te

Linje
Vis hva som engaserer deg
Mer info

Vis hva som engasjerer deg
Adobe Youth Voices ble lansert i 2006 av Adobe Foundations. Målet med prosjektet er å myndiggjøre ungdom, og oppfordre til bruk av multimedia verktøy for å kommunisere og dele ideer, demonstrere potensial, og iverksette tiltak i lokalsamfunnet.

Gjennom Adobe Youth Voices har ungdom i alderen 13-18 produsert overbevisende videoer, animasjoner, foto essays, presentasjoner, musikk, og andre bidrag. Resultatet er tankevekkende innslag om vold, miljøødeleggelse, virkninger av krig, og andre emner.

Se videoer produsert av ungdom

Linje
Saras nøkkel
Mer info

På kino nå: Saras nøkkel

Paris, juli 1942: Sara, en 10-årig jødisk jente rekker akkurat å få gjemt unna sin yngre bror i klesskapet. Bare minutter senere arresteres resten av familien på brutalt vis av det franske politiet, under den beryktede jøde- arrestasjonen, Vel' d'Hiv. Den unge jenta låser døra og gjemmer nøkkelen, overbevist om at hun skal komme tilbake og låse ut sin bror om noen timer senere. Men timer blir til døgn, og Saras desperasjon tiltar.
På kino nå: Saras nøkkel

Linje
Boktips
Mer info

Bokanbefaling:
Bybevegelser
Årboken ”Bybevegelser” utgis av Fellesrådet for Afrika. Afrika urbaniseres i rekordfart, og boken handler om nettopp dette: om å skape seg et liv i storbyen. Om kampen for bolig og jobb, demokrati og rettigheter. Om hvordan urbane kulturuttrykk som hiphop brukes i denne kampen.
Les Binyavanga Wainainas artikkel fra boka
"Vi ble født etter uavhengigheten".

Linje

Ved å bygge videre på Aktive Fredsreisers entusiasme, skaper ACTIVE FOR PEACE en bro fra inspirasjon til handling gjennom utveksling av informasjon og kunnskap.

Active for Peace
Besøksadresse: Fredshuset, Kranvn 4B, 4950 Risør
Postadresse: Postboks 19, 4951 Risør
Tlf: 371 53 900

www.activeforpeace.org      www.aktive-fredsreiser.no      www.footballforpeace.no

Linje

Du har mottatt denne emailen fordi du er registrert som medlem i Active for Peace. Hvis du ikke lenger vil motta nyhetsmail fra oss, må du vennligst sende denne mail i retur, afp@activeforpeace.org med "Fjern meg (din epost adresse) fra nyhetsbrev lista." i subjekt feltet.