Se nyhetsbrevet i din nettleser.

Legg afp@activeforpeace.org til dine kontakter for å sikre at du mottar dette nyhetsbrevet.

active for peace Active for peace header

Active for Peace er en internasjonal klubb for mennesker, uavhengig av alder, som er opptatt av fred, menneskerettigheter og flerkulturell forståelse. Hovedmålet er å bygge en sterk grasrotbevegelse.
Active for Peace arbeider for og kan tilby:

Checkmark Å øke engasjementet på grasrotnivå Checkmark Gratis medlemskap
Checkmark Å øke kunnskapen om hva som skjer i verden Checkmark Online menneskerettighetskurs
Checkmark Å spre informasjon om konfliktløsning Checkmark Profesjonell rådgiving for dine aktiviteter
Checkmark Å skape forståelse for fredsbygging Checkmark Informasjon om ulike aktiviteter og kurs
Checkmark Å påvirke internasjonale fredsprosesser Checkmark Nyhetsbrev om andre nyheter

Nyhetsbrev februar 2012

Nyheter

Bærekraftig energi for alle

Bærekraftig energi for alle
I dag lever 1,4 milliarder mennesker uten elektrisitet, og rundt tre milliarder mennesker i utviklingsland bruker kun vedfyring for matlaging og oppvarming. Tilgang til elektrisitet bidrar til å løfte mennesker ut av fattigdom, og er derfor et sentralt virkemiddel for å oppnå FNs tusenårsmål.
I 2012 fokuserer FN på bærekraftig energitilgang for alle. Gjennom året vil FN engasjere medlemsland, privatsektor og sivilsamfunn for innen 2030 å oppfylle tre mål:
 •Sikre universell tilgang til moderne energitjenester
 •Redusere den globale energibruken
 •Doble bruken av fornybar energi
Under åpningsdagen av the World Future Energy Summit i Abu Dhabi erklærte FNs generalsekretær Ban Ki-moon at kampen mot energifattigdom var en hovedprioritering i 2012. FN mener at fornybare energikilder er de mest miljøvennlige og kostnadseffektive alternativene når en skal sikre energi for alle.
Formålet med internasjonale år er å sette fokus på et tema FN arbeider med, og alle medlemslandene blir oppfordret til å delta i markeringene.

FN
Det internasjonale energibyrået

Linje

SHEROES - fredsprisutstillingen

SHEROES
For å feire årets fredspris inviterer Nobels Fredssenter i Oslo til utstillingen Sheroes som skal stå ut september 2012. Utstillingen portretterer de tre modige fredsprisvinnerne Ellen Johnson Sirleaf og Leymah Gbowee fra Liberia og Tawakkol Karman fra Jemen.
Den norske fotografen Espen Rasmussen fulgte de tre fredsprisvinnerne i noen hektiske novemberdager før de kom til Oslo for å motta fredsprisen i desember. Rasmussens unike fotoserier er kjernen i utstillingen.

Fredsprisutstillingen

Intervjuer med fredsprisvinnerne:
Ellen Johnson Sirleaf
Leymah Gbowee
Tawakkol Karman

Linje

Animert film om menneskerettigheter

Animert film om menneskerettigheter
Hva er egentlig menneskerettigheter? Hvem er ansvarlig for å beskytte dem? Og gjelder de virkelig for alle mennesker? Denne animerte filmen gir et innblikk i menneskerettighetenes mekanismer, institusjonelle rammeverk, diskusjoner og utfordringer.

Animert film om menneskerettigheter

Ta Menneskerettighetskurs og test dine kunnskaper

Linje

Ved å bygge videre på Aktive Fredsreisers entusiasme, skaper ACTIVE FOR PEACE en bro fra inspirasjon til handling gjennom utveksling av informasjon og kunnskap.

Active for Peace
Besøksadresse: Fredshuset, Kranvn 4B, 4950 Risør
Postadresse: Postboks 19, 4951 Risør
Tlf: 371 53 900

www.activeforpeace.org      www.aktive-fredsreiser.no      www.footballforpeace.no

Linje

Du har mottatt denne emailen fordi du er registrert som medlem i Active for Peace. Hvis du ikke lenger vil motta nyhetsmail fra oss, må du vennligst sende denne mail i retur, afp@activeforpeace.org med "Fjern meg (din epost adresse) fra nyhetsbrev lista." i subjekt feltet.