Se nyhetsbrevet i din nettleser.

Legg afp@activeforpeace.org til dine kontakter for å sikre at du mottar dette nyhetsbrevet.

active for peace Active for peace header

Active for Peace er en internasjonal klubb for mennesker, uavhengig av alder, som er opptatt av fred, menneskerettigheter og flerkulturell forståelse. Hovedmålet er å bygge en sterk grasrotbevegelse.
Active for Peace arbeider for og kan tilby:

Checkmark Å øke engasjementet på grasrotnivå Checkmark Gratis medlemskap
Checkmark Å øke kunnskapen om hva som skjer i verden Checkmark Online menneskerettighetskurs
Checkmark Å spre informasjon om konfliktløsning Checkmark Profesjonell rådgiving for dine aktiviteter
Checkmark Å skape forståelse for fredsbygging Checkmark Informasjon om ulike aktiviteter og kurs
Checkmark Å påvirke internasjonale fredsprosesser Checkmark Nyhetsbrev om andre nyheter

Nyhetsbrev oktober 2010

Nyheter
FN-dagen

FNs fødselsdag
Like før andre verdenskrig var over møttes 50 nasjoner i byen San Francisco i USA for å lage en avtale som alle land kunne godta. Denne avtalen er seinere kjent som "FN-pakten". Det var på dette møtet i 1945 at FN ble skapt. Den 24.oktober blir hvert år feiret verden over som "FN-dagen". Dagen markeres verden over med møter, diskusjoner og utstillinger om FNs arbeid.

Tips til hva du kan gjøre denne dagen:
- Mange byer organiserer ulike arrangementer i forbindelse med FN-dagen. Sjekk hva som skjer i din landsdel.

- Sett deg inn i statusen for FNs tusenårsmål. Fem år før de fleste tusenårsmålene etter planen skal innfris, gjenstår det fortsatt mye arbeid. Likevel, i løpet av de ti årene som er gått siden målene ble vedtatt under Tusenårstoppmøtet i New York, finnes det mange fremskritt.

Linje
Tapt veddemål gav 200 000
Mer info

Tapt veddemål gav 200 000 til
SOS barnebyer

Rivaliseringen mellom to vampyrer i den prisbelønte TV-serien True Blood førte til at SOS barnebyer mottok 208 000 kroner. Skuespillerne Alexander Skarsgård og Stephen Moyer, som spiller to av de mest sentrale karakterene i serien, inngikk et veddemål som gikk ut på å samle inn mest penger til hvert sitt veldedige formål.

Tapt veddemål gav 200 000 til SOS barnebyer

Linje
Bokanbefaling Barack Obama

Bokanbefaling:
Barack Obama - veien til Det hvite hus
Av Knut Lindh; Barack Obama

Som ung gutt ante Barack Obama lite om at han skulle bli USAs første svarte president. I 2009 mottok han fredsprisen for hans ekstraordinære innsats for å styrke internasjonalt diplomati og mellomfolkelig samarbeid. Denne biografien er en leservennlig bok for ungdom, og gir viktig innsikt i presidentens liv.

Fra bokomslaget
Da Barack Obama gikk i barneskolen, skrev han stiler om sin store drøm: å bli USAs president. Ingen trodde at drømmen skulle gå i oppfyllelse. I denne boken følger vi Obama fra han blir født på Hawaii til han innsettes som USAs første svarte president. Veien til Det hvite hus er lang og kronglet...
Les mer fra Bokkilden

Da Barack Obama gikk i barneskolen, skrev han stiler om sin store drøm: å bli USAs president. Ingen trodde at drømmen skulle gå i oppfyllelse. I denne boken følger vi Obama fra han blir født på Hawaii til han innsettes som USAs første svarte president. Veien til Det hvite hus er lang og kronglete. Moren gifter og skiller seg to ganger, og Obama bor i lange perioder hos besteforeldrene. Som barn er han flink på skolen, men i ungdommen sklir han ut. Han gir blaffen i alt og begynner med narkotika. Men Obama tar seg inn igjen, og avlegger juseksamen ved Harvard med toppkarakterer. Han begynner som advokat, men forstår raskt at skal han skape store endringer i det amerikanske samfunnet, må han bli politiker. Denne boken handler om store drømmer som, mot alle odds, blir virkelige.

Linje

Ved å bygge videre på Aktive Fredsreisers entusiasme, skaper ACTIVE FOR PEACE en bro fra inspirasjon til handling gjennom utveksling av informasjon og kunnskap.

Active for Peace
Besøksadresse: Fredshuset, Kranvn 4B, 4950 Risør
Postadresse: Postboks 19, 4951 Risør
Tlf: 371 53 900

www.activeforpeace.org      www.aktive-fredsreiser.no      www.footballforpeace.no

Linje

Du har mottatt denne emailen fordi du er registrert som medlem i Active for Peace. Hvis du ikke lenger vil motta nyhetsmail fra oss, må du vennligst sende denne mail i retur, afp@activeforpeace.org med "Fjern meg (din epost adresse) fra nyhetsbrev lista." i subjekt feltet.