Se nyhetsbrevet i din nettleser.

Legg afp@activeforpeace.org til dine kontakter for å sikre at du mottar dette nyhetsbrevet.

active for peace Active for peace header

Active for Peace er en internasjonal klubb for mennesker, uavhengig av alder, som er opptatt av fred, menneskerettigheter og flerkulturell forståelse. Hovedmålet er å bygge en sterk grasrotbevegelse.
Active for Peace arbeider for og kan tilby:

Checkmark Å øke engasjementet på grasrotnivå Checkmark Gratis medlemskap
Checkmark Å øke kunnskapen om hva som skjer i verden Checkmark Online menneskerettighetskurs
Checkmark Å spre informasjon om konfliktløsning Checkmark Profesjonell rådgiving for dine aktiviteter
Checkmark Å skape forståelse for fredsbygging Checkmark Informasjon om ulike aktiviteter og kurs
Checkmark Å påvirke internasjonale fredsprosesser Checkmark Nyhetsbrev om andre nyheter

Nyhetsbrev desember 2010

Nyheter
Rollespill om rettigheter i Kina
Mer info

Rollespill om rettigheter i Kina

Elevrådet ved Grasdal skole i Bergen ønsket å markere menneskerettighetsdagen 10. desember ved å belyse arbeidernes rettigheter i Kina. Dette gjorde de gjennom å arrangere et rollespill som viser hvordan arbeidere i Kina kjemper for retten til å streike.
Rollespill om rettigheter i Kina

Linje
Filmkonkurranse
Mer info

Filmkonkurranse

Er du under 26 år og har en drøm om å bli filmskaper? Da har du muligheten under Nordisk Ungdomsfilmfestival (NUFF). Festivalen samarbeider med FN-sambandet Nord om en pris som går til beste film innenfor kategorien ”En film for en bedre verden”

I år gikk prisen til en dokumentar fra et slumområde i Nairobi, hovedstaden i Kenya.
- Vinnerfilmen gir oss et nært møte med barns virkelighet i et slumområde. Filmen gir en mulighet til å fokusere både på barns rettigheter og fattigdomsbekjempelse. Dette er lett å skjønne for alle som ser filmen, sier Jarle Rotvold Johansen i FN-sambandet Nord.
Premien for beste film er 10 000 kroner, og fristen for innlevering er 1. mars.
Filmkonkurranse

Linje
Active for Peace tipser deg om julegaver
Linje
Julegavetips

Julegaver som betyr noe

Hva med en geit til bestemor, en tiger til lillebror eller en murstein til far? Det er straks jul, og for mange er det vanskelig å finne julegave til ”dem som har alt”. Her er noen tips til meningsfulle gaver for dem som er ute i siste liten med julegave -shoppingen.

Miner hos Aktive Fredsreiser
Murstein hos Aktive Fredsreiser
Geit hos Kirkens Nødhjelp
Hjerte hos Redd Barna
Tiger hos WWF
Skolepult hos Flyktninghjelpen

Linje
Bokanbefaling Fanget

Bokanbefaling:
Fanget
Av Øystein Franck- Nielsen
Gyldendal Forlag
Eventyrlyst og et ønske om å kjempe for de allierte får nitten år gamle Alf Knudsen til å legge ut på tokt mot England sammen med to kamerater.  De tre kom ikke lenger enn til Halden før Gestapo arresterte dem. –Vi ante ikke hva som ventet oss. Vi ante det virkelig ikke, forteller Alf. Han ble fange nummer 190515. 
Alf Knudsen er tidsvitne for Aktive Fredsreiser og Hvite Busser, og har gjennom årene fortalt tusener av ungdommer om sine opplevelser i fangenskap.  Han orket ikke snakke om hendelsene under andre verdenskrig før etter 35 år. I et intervju med Aktive Fredsreiser forteller han om sin første tur som tidsvitne:
-35 år er veldig lang tid. Da jeg ble spurt om å være med på den første skoleturen til Auschwitz med Jeløya Folkehøgskole i 1995 syntes jeg det var noe tull. Jeg hadde ingen tro på at unge i dag kunne forstå hvordan vi hadde hatt det. Eneste grunnen til at jeg ble med likevel var det store arrangementet som skulle være gå av stabelen i forbindelse med 50-års jubileet for frigjøringen av Auschwitz. Men jeg tok feil om ungdommene, og jeg spiser hatten min med glede. De var interessert i historien min.
Les mer om tidsvitnet Alf Knudsen
Gyldendal Forlag om boken "Fanget"

Linje
Film Kongen av Bastøy

Anbefalt kinofilm:
Kongen av Bastøy

Filmen Kongen av Bastøy er basert på virkelige hendelser, og belyser en viktig del av norsk historie. Handlingen foregår på Bastøy skolehjem i 1915. Hovedpersonen Erling 17 år ankommer skolehjemmet med sin egen agenda; å komme seg bort derfra fortest mulig. Hvor langt er han villig til å gå på bekostning av andre, for selv å slippe unna et undertrykkende og brutalt regime?

Bastøy skolehjem i Oslofjorden ble opprettet i 1900. Fram til 1953 ble gutter mellom 8 og 21 år sendt hit. Skolehjemmet var kjent for å være et oppdragelsesanstalt med strenge rammer, disiplin og straff var en naturlig del av guttenes hverdag.

Filmens offisielle hjemmeside:
Filmweb om filmen
Mer om filmen Wikipedia

Og med dette benytter Active for Peace anledningen til å ønske alle våre medlemmer en fredfull jul og et givende nytt år!

Linje

Ved å bygge videre på Aktive Fredsreisers entusiasme, skaper ACTIVE FOR PEACE en bro fra inspirasjon til handling gjennom utveksling av informasjon og kunnskap.

Active for Peace
Besøksadresse: Fredshuset, Kranvn 4B, 4950 Risør
Postadresse: Postboks 19, 4951 Risør
Tlf: 371 53 900

www.activeforpeace.org      www.aktive-fredsreiser.no      www.footballforpeace.no

Linje

Du har mottatt denne emailen fordi du er registrert som medlem i Active for Peace. Hvis du ikke lenger vil motta nyhetsmail fra oss, må du vennligst sende denne mail i retur, afp@activeforpeace.org med "Fjern meg (din epost adresse) fra nyhetsbrev lista." i subjekt feltet.