Se nyhetsbrevet i din nettleser.

Legg afp@activeforpeace.org til dine kontakter for å sikre at du mottar dette nyhetsbrevet.
active for peace Active for peace header

Active for Peace er en internasjonal klubb for mennesker, uavhengig av alder, som er opptatt av fred, menneskerettigheter og flerkulturell forståelse. Hovedmålet er å bygge en sterk grasrotbevegelse.
Active for Peace arbeider for:

Checkmark Konfliktløsning og aktiv grasrotaktivitet Checkmark Bygge lederskapskapasitet
Checkmark Få en forståelse for og ha en påvirkning på internasjonale fredsbyggingsspørsmål Checkmark Unike ferdigheter og opplæring i internasjonalt samarbeid.
Checkmark Tips og ideer til aktiviteter og kurs Checkmark Online Menneskerettighetskurs
Checkmark Profesjonell rådgivning for dine aktiviteter Checkmark Øke kunnskap om hva som skjer i verden
Checkmark Gratis medlemskap Checkmark Ingen aldersgrense

Nyhetsbrev desember 2008

Nyheter
Internasjonal menneskettighetsdagen
Mer info

Den internasjonale menneskerettighetsdagen
10. desember 2008

Den 10. desember 1948 ble FNs Verdenserklæring om menneskerettighetene vedtatt, og dagen har vært en internasjonal merkedag siden 1950. I år markeres 60 års dagen for signeringen av menneskerettighetserklæringen, og jubileet har blitt feiret gjennom hele året, over hele verden.

Den internasjonale menneskerettighetsdagen

Linje

Angår meg?

Mer info

Angår menneskerettighetene deg?

Angår menneskerettighetene deg?
Menneskerettighetene er med på å bestemme min og din virkelighet. De angår oss alle fordi de handler om det vi har rett til som enkeltindivider og behandler oss ikke forskjellig på bakgrunn av nasjonalitet, etnisitet, religion eller sosial tilhørighet.

Angår menneskerettighetene deg?

 

Linje
Se oss

Boktips - "Se oss" av Amal Aden

Denne tankevekkende boken skildrer det norsksomaliske miljøet fra innsiden. Bokens første del er en dokumentarisk fortelling om en ung somalisk Oslojente det året hun fyller 14 år. Den andre halvdelen tar forfatteren utgangspunkt i fortellingen og drøfter en rekke problematiske sider ved det norsksomaliske miljøet, der hun også kommer med praktiske forslag til tiltak og løsninger. Dette er forfatterens første bok. 

Linje
Filmtips!

Filmtips -
"I skyggen av Statoil" av Erling Borgen

Går det en grense for hva slags land norske statsbedrifter bør investere i? Statoil opererer i land med gjennomkorrupte regimer som undertrykker egenbefolkning med brutale midler. Selskapet har investert tungt i Iran, Angola, Nigeria og Aserbajdsjan, stater som alle er skyldige i grove brudd på menneskerettighetene. Dokumentarfilmen ”I skyggen av Statoil” tar utgangspunkt i statsoljeselskapets virksomhet i Aserbajdsjan.

”Det må være forbudt for norske bedrifter å tjene penger på menneskerettighetsbrudd” skriver Erling Borgen.
http://www.erlingborgen.com

Linje
Julegavetips
Linje

Murstein til universitet Gambia

Mer info

Murstein til høyere utdanning i Gambia

Universitetet i Gambia er under utvikling. Universitetet ble etablert så sent som i 1999 og siden 2006 har Aktive Fredsreiser støttet byggingen av et Fredshus i tilknytning til universitetet. Fredshuset skal inneholde to datarom, fire små klasserom, et rom for fredsutstilling, to kontorer og seks toaletter.
Bli med og støtt utviklingen av høyere utdanning i Gambia – kjøp en eller flere murstein til en verdi av 50 kroner!  

Linje

Bli fadder!

Mer info

Kunnskap er første skritt til et bedre liv....
Bli fadder!


For 200 kroner pr. år kan du bli fadder og dekke et barns skoleutgifter i Gambia. Skolegang skal i utgangspunktet være gratis, men et barn må ha skoleuniform, blyanter, skrivebøker og noen til å betale sin eksamensavgift for å kunne gå på skolen. For mange foreldre er dette en utgift de ikke kan bære, spesielt ikke for alle sine barn. Dette inkluderer uniform, eksamensavgifter og annet materiell et barn trenger for å gå på skolen.

 

Linje

Støtt studenter

Mer info

Lege, advokat eller IT-ekspert?
Støtt universitetsstudent i Gambia


Som mange andre afrikanske land, skriker Gambia etter mennesker med høyere utdanning. Den tidligere norske rektoren ved Universitetet i Gambia, Andreas Steigen, forklarer det veldig illustrerende til oss: "Skolegang og utdannelse er selve grunnlaget for et lands eksistens. Gambia trenger mennesker med høyere utdanning som selv kan skape arbeidsplasser."
Det koster penger å ta høyere utdanning i Gambia. For 6000 kroner kan du være med å utviklingen av denne kompetansen, ved å støtte en elevs undervisning ved Universitetet i Gambia i et semester.

 

Linje
Gavetips - minerydding i Kambodsja
Mer info

Rydd en landmine i Kambodsja!

For 80 kroner kan du være selve årsaken til at en landmine ikke sprenger under barns lek på landsbygden av Kambodsja. For 80 kroner fjerner du en landmine og er med i den langvarige kampen det er å få bukt med de mellom 4 og 6 millioner av landminer som fremdeles er begravd i Kambodsjansk jord.
Bli med i mineryddingsarbeidet!

Og med dette benytter Active for Peace anledningen til å ønske alle våre medlemmer en fredfull jul og et givende nytt år!

Linje

Ved å bygge videre på Aktive Fredsreisers entusiasme, skaper ACTIVE FOR PEACE en bro fra inspirasjon til handling gjennom utveksling av informasjon og kunnskap.

Active for Peace
Besøksadresse: Fredshuset, Kranvn 4B, 4950 Risør
Postadresse: Postboks 19, 4951 Risør
Tlf: 371 53 900

www.activeforpeace.org      www.aktive-fredsreiser.no      www.footballforpeace.no

Linje

Du har mottatt denne emailen fordi du er registrert som medlem i Active for Peace. Hvis du ikke lenger vil motta nyhetsmail fra oss, må du vennligst sende denne mail i retur, afp@activeforpeace.org med "Fjern meg (din epost adresse) fra nyhetsbrev lista." i subjekt feltet.