If you don't see the letter, please go to: http://www.activeforpeace.org/newsletter/nyhetsbrevaugust08.htm

Velkommen til Active for Peace! Nyhetsbrev for august

Vær forandringen som du ønsker å se i verden! | Issue 3 | August 2008

logo

Announcement!

Velkommen til Active for Peace! Nyhetsbrev! Dette nyhetsbrevet sendes ut hver måned til Active for Peace! medlemmer og støttespillere. Nyhetsbrevet gir oss en mulighet til å dele historier, annonsere aktuelle arrangementer og hoppe inn i pågående debatter. Nyhetsbrevet viser eksempler på hvordan unge i alle aldre er og kan bli aktive i arbeidet for fred.    

 

TURISME OG UTVIKLING - HÅND I HÅND?

AVSTAND OG NÆRHET

Hvis du aldri forutså sammenhengen mellom fred og reise, da er tiden inne for å gjøre det nå! Ifølge statistisk sentralbyrå reiste så mange som 720 000 nordmenn utenlands i 2007, og allerede i første kvartal av 2008 har 90 000 unge mennesker i alderen 16 til 24 år reist utenlands. For å finne ut hvordan dine reiser kan bidra til en bedre verden – se her! se her.

postcard

AKTIV UNGDOM

 

Plan International er en av verdens eldste og ledende utviklingsorganisasjoner. Med mer enn 70 års arbeid i feltet støtter PLAN i dag mer en 1 500 000 barn rundt omkring i verden. Organisasjonen bidrar allikevel ikke bare på denne måten, den er i tillegg en sterk stemme ovenfor verdens ledere, både i forhold til bekymringsmeldinger og løsninger på ulike utfordringer verden står ovenfor.
Via PLAN sier unge klart og tydelig fra om at de ikke utgjør fremtiden men nåtiden av vår planet.

For å lære mer om hvordan PLAN skaper bevissthet blant verdens unge – se her! se her.

 

 

plan
HVA HAR SKJEDD?
  • I samarbeid med FNs miljøprogram (UNEP) arrangerte stiftelsen Ung Agenda 21
    Tunza Internasjonale barnekonferanse for miljø 2008. Konferansen brakte sammen 1000 mennesker (700 barn og 300 forsørgere) mellom 10 og 14 år fra over 100 forskjellige land. Konferansen ble holdt fra 17. til 21. juni i Stavanger. For informasjon om Tunza og Ung Agenda 21 – klikk her! klikk her.

  • Sjekk ut mulighetene for å gjøre en frivillig innsats via Plan Norge her!

  • Se også vinnerne av PLANs globale fotokonkurranse - Shoot Nations 2008. Konkurransen var for barn og unge i alderen 11 til 24 år, og tema for konkurransen var klimaforandringer.
    Se bildene her

"TOURISM CONCERN"

 

Tourism Concern er en organisasjon som kjemper mot utnyttende turisme. Organisasjonen har partnere ved over 20 destinasjoner som arbeider for at turisme til et område skal være en vinn - vinn situasjon, både for de som reiser og for lokalbefolkning. Organisasjonen har en viktig rolle i arbeidet med å utvikle måter å reise på som virkelig bringer noe meningsfylt med seg til lokalbefolkningen ved destinasjonene. Like viktig, om ikke viktigere, er organisasjonens arbeid med å opplyse om hvilken form for tursime som fører til brudd på menneskerettighetene. LES MER HER!

 

tourism
GET INVOLVED! TENK DEG OM FØR DU REISER TIL BURMA!

Ingen kan ha unngått å høre om den urolige og kritiske situasjonen i Burma etter syklonen som herjet landet i mai i år. Mennesker fra hele verden engasjerte seg for å hjelpe ofrene etter naturkatastrofen, samtidig som militærdiktaturet i landet forsøkte å hindre nødhjelpen i å nå fram til de som trengte det mest. Nå blir vi bedt om å stå opp for hva vi mener om dette diktaturet og ovenfor myndighetene i Burma er turistindustrien en mulig uttrykkskanal: Turismen er en livsviktig inntektskilde for militærdiktaturet samtidig som industrien også kommer noen av landets fattige til gode. Noen foreslår full boikott av turisme til Burma mens andre oppfordrer oss til å tenke to ganger før vi reiser. Les mer her og her…    

Burma

 

 

ACTIVE FOR PEACE! needs volunteers as editors for our Newsletter. If you would like to help please write an email to Andra.

 

Active for Peace